Αυξημένη η χρήση ποδηλάτου από νέους για διακίνηση στο κέντρο της Λεμεσού

Λεμεσός: Μέχρι πριν λίγους μήνες, αν έλεγε κάποιος στη Λεμεσό ότι αποφάσισε να βάλει ενεργά στην καθημερινότητά του το ποδήλατο, ενδεχομένως να τον ειρωνεύονταν επικαλούμενοι μια σειρά από λόγους που «δεν επιτρέπουν» τέτοιου είδους αλλαγές στις συνήθειές μας. Κι όμως, το ποδήλατο, όπως αποδεικνύεται, άρχισε να κατακτά έδαφος ανάμεσα στους Λεμεσιανούς, όχι μόνο ως εργαλείο άσκησης ή βόλτας στον παραλιακό ποδηλατόδρομο αλλά -κι αυτό είναι το πιο ενθαρρυντικό- ως μέσο διακίνησης.

Άνθρωποι, νέοι κυρίως αλλά και μεσήλικες, εργαζόμενοι στην πλειοψηφία τους, διακινούνται από και προς το κέντρο της πόλης με ποδήλατο.

Σ’ αυτή την αλλαγή νοοτροπίας η οποία εκτιμάται ότι θα διευρύνεται συνεχώς, θεωρείται ότι συνέβαλε σε μεγάλο βαθμό και η απόφαση του Δήμου Λεμεσού να δημιουργήσει σε διάφορα σημεία της πόλης σταθμούς ενοικίασης ποδηλάτων, σε μια προσπάθεια να καταστεί το ποδήλατο κύριο μεταφορικό μέσο, γεγονός που θα συμβάλει καθοριστικά και στην επίτευξη του αρχικού στόχου που είναι βέβαια η όσο το δυνατόν μικρότερη παρουσία αυτοκινήτων, τουλάχιστον στο κέντρο της πόλης.

Απο: Βίκυ Νικολάου

Advertisements