Από τον Ελληνο-αυστραλό επιχειρηματία Oscar Dios

Πηγή: Εφημερίδα Φιλελεύθερος

Στοκχόλμη: Ο κ. Oscar Dios είναι ένας 37χρονος Ελληνο-αυστραλός επιχειρηματίας… διαφορετικός από τους άλλους. Ο λόγος; Η ιδέα του να μετατρέψει ένα Μπόινγκ 747 σε ξενοδοχείο, δίπλα στο αεροδρόμιο Arlanda της Στοκχόλμης είχε μεγάλη επιτυχία, τόσο πολύ, μάλιστα, που σκέφτεται να κάνει το ίδιο στην Αυστραλία!

Πιο συγκεκριμένα, το «συνταξιοδοτημένο» πλέον αεροσκάφος της Singapore Airlines αλλά και η απουσία καταλυμάτων κοντά στο αεροδρόμιο έδωσαν τη… φαεινή ιδέα στον επιχειρηματία να προσφέρει οικονομική διαμονή στους ταξιδιώτες που ήθελαν άμεση γειτνίαση με τον αερολιμένα.

Έτσι τα 25 δωμάτια του τζάμπο είναι σχεδόν πλήρη καθημερινά, από την πρώτη κιόλας ημέρα λειτουργίας του παράξενου αυτού ξενοδοχείου, γεγονός που χαροποιεί τον επιχειρηματία και τον κάνει να προσβλέπει στο προσεχές μέλλον την επέκταση της επιχείρησης και σε άλλα αεροδρόμια του κόσμου.

Οι τιμές ξεκινούν από 350 δολάρια τη βραδιά για ένα απλό δωμάτιο, ενώ η σουίτα του ξενοδοχείου, που δημιουργήθηκε στο πιλοτήριο του αεροσκάφους, κοστίζει 500 δολάρια. Αξίζει να σημειώσουμε ότι το προσωπικό φοράει στολές αεροσυνοδών, ενώ το φαγητό σερβίρεται σε «αεροπορικούς» δίσκους! Πώς αλλιώς άλλωστε θα υπήρχε πλήρη… εξομοίωση;

Απο: Βίκυ Νικολάου

Advertisements