πηγή Φοίβος Ερωτοκρίτου,Ιβάν ΓΙοβάνοβιτς Γιάννος Ιωάννου

Το τελευταίο αφιέρωμα της ιστοσελίδας μας για το τεχνικό τιμ αφορά τον μεγάλο Γιάννο Ιωάννου.Ένα άνθρωπο τον οποίο σέβονται και συνάμα θαυμάζουν όλοι οι ΑΠΟΕΛίστες και όχι μόνο.

Ένα ζωντανό θρύλου της ομάδας ο οποίος αφιέρωσε την ζωή του στις υπηρεσίες του θρύλου. Διανύει το 46ο έτος της ηλικίας του όμως εδώ και 31 χρόνια βρίσκεται στις υπηρεσίες της ομάδας είτε σαν ποδοσφαιριστής μέχρι το 2000 είτε σαν βοηθός προπονητής. Διετέλεσε βοηθός αρκετών προπονητών του θρύλου όμως την τελευταία 4ετία βρίσκεται στο πλευρό του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Μπορεί η Τράπεζα Κύπρου να του έχει απαγορεύσει να βρίσκεται στον πάγκο ωστόσο δεν μπορούσε να του στερήσει το δικαίωμα να βρίσκεται καθημερινά στον Αρχάγγελο και να βοηθά τον Σέρβο τεχνικό στο έργο του.Είτε αυτό αφορά εσωτερικά θέματα είτε ακόμα και μεταγραφικά ζητήματα αφού ο τεχνικός του θρύλου έχει σε μεγάλη εκτίμηση τον μεγάλο Γιάννο Ιωάννου και ακούει προσεκτικά λαμβάνοντας υπόψη τις εισηγήσεις του.

Φέτος μπορεί ο ρόλος του να μην ήταν αυτός που επιθυμούσε όσον αφορά τα παιχνίδια αφού δεν βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας όμως έχει και αυτός μεγάλο μερίδιο συνεισφοράς στις επιτυχίες της ομάδας. Βοηθούσε είτε από πλευράς κατασκοπείας είτε από πλευράς τακτικής στον Αρχάγγελο έχοντας κατά κύριο λόγο συμβουλευτικό χαρακτήρα όσον αφορά τα παιχνίδια του θρύλου.

Ένας άνθρωπος όπως ο Γιάννος Ιωάννου δεν θα μπορούσε απλά να αποχαιρετήσει τον Αρχάγγελο μετά την απόφαση του εργοδότη του (βλ. Τράπεζα Κύπρου) αλλά συμβιβάστηκε με μια μέση λύση που του πρότειναν στην ομάδα και πλέον ο ίδιος νιώθει απόλυτα δικαιωμένος.

Πρόσφερε πολύτιμες υπηρεσίες και συνεχίζει να προσφέρει στον θρύλο έχοντας συνεισφοράστην κορυφαία στιγμή της ομάδας με την πρόκριση στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Θα μπορούσαμε να πούμε πολλά πάρα πολλά τόσο για τον θρύλο του θρύλου Γιάννου Ιωάννου όπως και για όλους τους υπόλοιπους που βρίσκονται στο τεχνικό τιμ (Γ.Παρασκευά, Π. Έρακ, Γ. Τσούμιτς, Χρ. Κόντη).Ένα όμως μεγάλο ευχαριστώ και σ’ αυτούς είναι η επιβράβευση τους για τα όσα μας πρόσφεραν την φετινή χρονιά στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση αφού όλοι τους έβαλαν το λιθαράκι τους για να φτάσουμε μέχρι τους 8 του θεσμού.

Εμένα αυτά όλα & το βίντεο με κάνουν περίφανο που είναι θίος μου. Και όχι μόνο πέτηχε 270 γκόλ μέσα σε μία σεζόν τα οπία δεν εύτασε κανείς ποτέ, πήρε τις 6 από τις 9 ασπίδες του ΑΠΟΕΛ και ήταν ο καλύτερος  παίχτης στον κόσμο.  τα γκόλ που έβαλε ο Γιάννος Ιωάννου στον τελικό του 1996
Μάριος Τσίκκος

Advertisements