Μία σύγχρονη εκδοχή της Ραπουνζέλ που διαδραματίζεται στις φαβέλες του Ρίο ντε Ζανέιρο θυμίζει η ιστορία της 12χρονης Βραζιλιάνας Νατάσα Μοράες, που αποφάσισε να πουλήσει τη μακριά της χαίτη για να αγοράσει ένα σπίτι για την ίδια και την οικογένειά της. 

Θυμάστε τη Ραπουνζέλ από τα παραμύθια των αδελφών Grimm; 

Η 12χρονη μεγάλωσε στη φαβέλα Βιντιγκάλ του Ρίο ντε Ζανέιρο, και είχε γίνει διάσημη για τα μακριά της μαλλιά που δεν είχε κόψει ποτέ από την ημέρα που γεννήθηκε.

Η κοτσίδα της σύγχρονης Ραπουνζέλ πωλήθηκε έναντι 1.200 ευρώ και μαζί με τα 2.500 ευρώ που συγκέντρωσε από δωρεές, η μικρή Βραζιλιάνα ελπίζει τώρα σε μία καλύτερη ζωή. 

Πριν φθάσει σε αυτή τη δραστική απόφαση, η Νατάσα χρειαζόταν περισσότερη από μία ώρα για να λούσει τα μαλλιά της και τέσσερις ώρες για να τα χτενίσει και να ξεμπλέξει τους κόμπους, όπως αναφέρεται σε σχετικό άρθρο του ιταλικού πρακτορείου Ansa. Απίστευτο! Πέντε ώρες για να περιποιηθείς τα μαλλιά σου!!! Κι όμως αληθινό!

Σήμερα τα μαλλιά της είναι μόλις 40 εκατοστά και η ίδια δηλώνει ευτυχής για την αλλαγή και την πράξη αλτρουισμού που έκανε για την οικογένειά της.

Πολύ παράξενο πράγμα! Να πουλάς τα μαλλιά σου!

Πηγή: Φιλελέφθερος    

Από Μαριλένα Κασκίρη

                                                                                                                                                            03.05.2012 Πέμπτη

Advertisements