Στην παραλιακή λεωφόρο Ποσειδώνος στην Κάτω Πάφο θα πραγματοποιηθεί στις 27 Μαίου η εκδήλωση της Ανοιξης και των λουλουδιών «Τα Ανθεστήρια» που διοργανώνει κάθε χρόνο ο Δήμος Πάφου σε συνεργασία με τον Φυσιολατρικό Πνευματικό Ομιλο Πάφου. Η λέξη “Ανθεστήρια” σημαίνει γιορτή των λουλουδιών, αφού προέρχεται από τη λέξη “άνθος”.

Σύμφωνα με την εφημερίδα ‘Αλήθεια’ ο Πρόεδρος της Πολιτιστικής Επιτροπής του Δήμου Πάφου, Αριστος Αριστοτέλους ανέφερε ότι η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τελικά στις 27 Μαΐου και όχι στις 27 Απριλίου. Η τελετουργική αυτή γιορτή κάθε χρόνο, ταυτίζει – πρόσθεσε – την Πάφο με την πιο χαρούμενη και πιο όμορφη εποχή του χρόνου.

Τα «Ανθεστήρια» περιλαμβάνουν παρέλαση ανθοστόλιστων αρμάτων και ομάδων με την συμμετοχή μαθητών από τα εκπαιδευτήρια της Πάφου, τα σωματεία, τις οργανώσεις και άλλα κοινωνικά σύνολα. Η εκδήλωση περιλαμβάνει επίσης καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Ανθεστήρια διοργανώνονται σε πολλές πόλεις και χωριά της Κύπρου και διαλαμβάνουν εκθέσεις και αγορές λουλουδιών. Αποκορύφωμα των εορτών είναι η παρέλαση αρμάτων στολισμένων με λουλούδια.

Ολες οι συμμετοχές χρηματοδοτούνται με ένα συγκεκριμένο ποσό από τον Δήμο Πάφου.

Από τον Αναξαγόρα Μιχαηλίδη

Πηγή: Εφημερίδα Αλήθεια

Advertisements