Το να έχει κάποιος αληθινούς φίλους, είναι μεγάλη υπόθεση. Πότε όμως είναι μια φιλία αληθινή και πότε είναι απλά και μόνο μια «παρέα», που σήμερα είναι και αύριο δε θα είναι; Σε ένα άρθρο που διάβασα από το friends-4ever.blog υπάρχουν λέει δύο είδη φιλίας.


Αρχικά σε μια αληθινή φιλία, βρίσκομαι μαζί με τον άλλο άνθρωπο για να μοιραστούμε την ίδια τη ζωή, τις χαρές και τις λύπες της. Ο αληθινός φίλος είναι πλάι μου όχι μόνο στις εύκολες και ευχάριστες στιγμές, αλλά επίσης και σε στιγμές δυσκολίας.

Ο καλύτερος φίλος είναι αυτός που δε φοβάται να μας πει την αλήθεια, αν πιστεύει ότι σε κάτι έχουμε παρεκτραπεί. Είναι όμως παράλληλα έτοιμος να σεβαστεί τις επιλογές μας, έστω και αν διαφωνεί, χωρίς να φύγει από το πλευρό μας.

Υπάρχουν και προσωρινές φιλίες; Υπάρχουν! Σύμφωνα με το friends-4ever.blog αυτές είναι οι ευκαιριακές φιλίες, δηλαδή οι φιλίες λόγω ανάγκης…. Αυτές οι φιλίες δεν κρατάνε για πολύ.

Είμαι τυχερός για τους φίλους που έχω. Ανήκουν στην πρώτη κατηγορία που ανέφερα. Είναι δηλαδή πραγματικοί φίλοι! Εσείς έχετε πραγματικούς φίλους; Θα κάνατε προσωρινές φιλίες αν δεν είχατε άλλη λύση; Δύσκολο το ερώτημα!!!


Από τον Αναξαγόρα Μιχαηλίδη

Πηγή: friends-4ever.blog

Advertisements