Η γλύπτρια Heather Jansch ασχολήθηκε από πολύ μικρή ηλικία με τη γλυπτική. Σμίλευε κάθε υλικό, δίνοντας στην άψυχη πέτρα, στο ξύλο ή στο μέταλλο εντυπωσιακά σχήματα και σχέδια. Κάποια στιγμή θέλησε να δοκιμάσει κάποιο διαφορετικό υλικό, θεωρώντας ότι από τα έργα της έλειπε η φυσικότητα.

perierga.gr - Τα νεκρά ξύλα ζωντανεύουν υπερήφανα άλογα!

Η ιδέα της ήρθε όταν σε μια καλοκαιρινή βόλτα στην παραλία έπεσε τυχαία το μάτι της σε μερικά θαλασσόξυλα που το νερό είχε προφανώς ξεβράσει στην ακτή. Αυτά ήταν πια η έμπνευσή της! Ακανόνιστα κομμάτια ξύλου, με φυσικές καμπύλες, σε διάφορα μεγέθη και διαφορετικά χρώματα από την πολυκαιρία έγιναν στα χέρια της δημιουργικά εργαλεία.

perierga.gr - Τα νεκρά ξύλα ζωντανεύουν υπερήφανα άλογα!

Με επιμονή και υπομονή τοποθετεί το ένα δίπλα στο άλλο, σχηματίζοντας υπερήφανα άλογα σε φυσικό μέγεθος. Λευκά και μαύρα ζωηρά άτια τρέχουν στο δάσος ή κάνουν ατελείωτες βόλτες στην παραλία. «Τα άλογα παίρνουν σάρκα και οστά στα χέρια μου. Ζωντανεύουν ξανά τα θαλασσόξυλα υπερήφανα άλογα! Νιώθεις την κίνησή τους και ας ξέρεις ότι είναι ακίνητα…», εξηγεί η γλύπτρια.

perierga.gr - Τα νεκρά ξύλα ζωντανεύουν υπερήφανα άλογα!

perierga.gr - Τα νεκρά ξύλα ζωντανεύουν υπερήφανα άλογα! perierga.gr - Τα νεκρά ξύλα ζωντανεύουν υπερήφανα άλογα!

perierga.gr - Τα νεκρά ξύλα ζωντανεύουν υπερήφανα άλογα! perierga.gr - Τα νεκρά ξύλα ζωντανεύουν υπερήφανα άλογα! perierga.gr - Τα νεκρά ξύλα ζωντανεύουν υπερήφανα άλογα! perierga.gr - Τα νεκρά ξύλα ζωντανεύουν υπερήφανα άλογα!

Από Μιχάλη Παλάζη

Advertisements